fbpx

Cocardele sau florile de nuntă pentru invitaţi

WeDoWowFlowers , buchet mireasa , buchet cununie civila , lumanare botez

Tot ce trebuie să ştii despre florile de nuntă pentru invitaţi

Florile de nuntă pentru invitaţi sau cocardele sunt o tradiţie pentru români, la nuntă. În ultima vreme însă mirii au început să opteze pentru mărturii în defavoarea cocardelor. Dacă totuşi îţi doreşti să pui în pieptul invitaţilor flori, iată tot ce trebuie să ştii despre florile de nuntă pentru invitaţi.

Ce semnificaţie au florile de nuntă pentru invitaţi

Despre cocarde se spune că poartă noroc mirilor. De asemenea, ele fac diferenţa între invitaţi şi restul oamenilor. Cei care au floare în piept sunt cei care participă la nuntă. Iar cocardele vorbesc şi despre rolul pe care îl are fiecare în cadrul evenimentului, existând mai multe tipuri de flori care se pun în pieptul nuntaşilor.

Florile de nuntă pentru mire şi naş

Având rolurile cele mai importante la o nuntă, cocardele mirelui şi ale naşilor trebuie să fie deosebite faţă de cele pe care le poartă ceilalţi invitaţi. Mirele va purta, conform tradiţiei, o floare din buchetul miresei. Naşul va avea în piept o floare din buchetul naşei. Acestea vor fi puse de mireasă înainte să ajungă la cununia religioasă. 

Florile de nuntă pentru domnişoarele de onoare şi cavaleri

Tinerii care au rol de cavaleri şi domnişoare de onoare la nuntă vor purta cocarde în ton cu decoraţiunile nunţii. Cocardele din flori naturale se încadrează perfect întregii imagini. În ultima vreme însă au început să fie folosite de către domnişoarele de onoare corsajele, în defavoarea cocardelor.

Florile de nuntă pentru ceilalţi invitaţi

Cei care participă la nuntă, dar nu au un rol principal, vor purta cocarde mai mici, diferite de cele purtate de miri, naşi, cavaleri şi domnişoare de onoare. Ideal ar fi ca acestea să se asorteze cu decoraţiunile nunţii pentru o imagine estetică unitară a evenimentului.

Preţurile cocardelor

Acestea diferă în funcţie de mărimea lor şi de materialul din care sunt făcute. Poţi opta pentru cocarde mici, din satin, organza sau alte materiale delicate, iar preţul lor poate porni de la un leu bucata. Dacă însă îţi doreşti cocarde mari, din flori naturale, preţul uneia poate porni de la 20 de lei bucata şi poate ajunge la 40 de lei. Dacă optezi pentru corsaje pentru domnişoarele de onoare, pregăteşte-te să plăteşti un preţ care porneşte de la 40 de lei.

Avantajele şi dezavantajele cocardelor

Mirii care optează pentru cocarde în zilele noastre sunt cei care vor să păstreze tradiţia. De asemenea, cocarda reprezintă pentru invitat o amintire de la nunta voastră, asta în cazul în care florile nu sunt naturale. Pe de altă parte, sunt invitaţi care nu vor să poarte florile în piept pe motiv că le strică haina sau că nu se asortează cu ţinuta. Tocmai din cauza genului acesta de invitaţi, sunt miri care renunţă să mai folosească cocarde şi optează pentru mărturii.

Credit foto: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.